TEF u budućnosti - novo lice zapadnog dijela grada

U zapadnom dijelu Šibenika, naslonjena na povijesnu jezgru i svega 10 minuta hoda od čuvene katedrale sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se zona nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura - TEF. Nakon razgradnje tvornice i provedene ekološke sanacije ovaj prostor predstavlja jedan od najvažnijih razvojnih potencijala Grada Šibenika.

TEF u budućnosti - novo lice zapadnog dijela grada

 

Posljednje desetljeće u Šibeniku je obilježio snažan turistički razvoj grada. Novi nautički centar Jadrana, grad festivala i tvrđava, samo su neki od epiteta dodanih Krešimirovom gradu koji posljednnjih godina bilježi snažan uzlet domaćih i stranih investicija u turizmu.

Glavni nositelj tog razvoja u budućnosti postati će prostor bivše Tvornice elektroda i ferolegura smješten u zapadnom dijelu Šibenika, naslonjena na povijesnu jezgru i svega 10 minuta hoda od čuvene Katedrale sv. Jakova - spomenika pod UNESCO-vom zaštitom.

Nakon razgradnje tvornice i provedene ekološke sanacije ovaj prostor predstavlja jedan od najvažnijih investicijskih potencijala, ne samo Šibenika, nego i cjelokupne istočne obale Jadrana. Područje TEF je u vlasništvu Grada Šibenika, izvrsno je prometno povezano (nalazi se između 2 međunarodne zračne luke Zadar i Split i u neposrednoj blizini autoceste) te infrastrukturno opremljeno. Kao takvo, područje je izuzetno pogodno je za razvoj i izgradnju visokokvalitetnih hotelskih, sportskih i nautičkih sadržaja.

Zbog svih ovih pogodnost, ali u prvom redu zbog jedinstvenog geografskog, povijesnog, sportskog i kulturnog okvira u kojem se nalazi, prostor TEF-a bi i u budućnosti trebao predstavljati ono što je bio i u prošlosti - nositelj gospodarskog, ali ovaj put turističkog, razvoja Grada Šibenika.

Samim tim razvoj ovog prostora predstavlja i jedinstvenu priliku za potencijalne investitore.